Altunsuyu Diş Polikliniği


Diş Kayıplarının İmplant İle Tedavisi

Diş Kayıplarının İmplant İle Tedavisi

İnsanlar dişlerini değişik sebeplerden kaybederler.

Bu sebeplerin başında genetik faktörler ve kötü ağız hijyeni gelmektedir kayıplar bazen bütün çene de bütün işlerin kaybı şeklinde görülebildiği gibi bazen de kısmi diş eksikliği şeklinde görülür. Gerek kısmi gerekirse bütün diş kayıplarından dolayı,kaybolan çiğneme fonksiyonlu tekrar kazandırmak için implant uygulaması yapılır. İmplant tedavisi 1900 ‘lerin başlarında uygulandığında zorlu cerrahi işlemler eşliğinde yapılıyordu.

Görüntüleme cihazlarının yokluğu da bu cerrahileri zorlaştıran faktörlerden biriydi. Daha sonraki süreçlerde gelişen teknoloji implant cerrahisini de kolaylaştırdı. 1980’lere gelindiğinde implant uygulaması özel kliniklerde uygulanabilir durumdaydı. Günümüze gelecek olursak implant ile tedavi olmazsa olmaz tedavi seçenekleri arasında.

İmplant tedavisi günümüzde minimal invaziv cerrahi ile yapılmakta. Çok büyük kemik kaybının olmadığı vakalarda Minimal cerrahi ile yapılan implantlarda büyük başarı sağlanmakta.

Total protez kullanan hastaların kurtuluş reçetesi implant tedavisi diyebiliriz. Ayrıca tek diş eksiği olan hastalarda yandaki dişlere dokunmadan eksik olan dişi implant ile tedavi etmekteyiz. İmplant tedavisi hayat konforunu ve kalitesini inanılmaz artırmakta.

Bunları yanı sıra imlant tedavisi ön dişlerde estetik kayıpların giderilmesi için yoğun olarak kullanılmaktadır. Biyolojik ve genetik bir devrim olmadığı sürece İmplant, tedavi anlamında tahtını korumaya devam edecek.